Feestelijke uitreiking OV-oefenpassen

Feestelijke uitreiking OV-oefenpassen

Donderdag vond de feestelijke uitreiking van de Arriva Voor Elkaar Passen plaats. Met deze oefenpassen kunnen de leerlingen de ZML-klassen fase 3 oefenen met het reizen met het openbaar vervoer. Dit zorgt voor extra zelfstandigheid, en dat is wel een feestje waard!

Zelfstandig reizen biedt vrijheid en maakt de leerlingen klaar voor de toekomst. Herman Rijks van Arriva reikte de oefenpassen uit met een jaarabonnement voor alle Arriva bussen in Friesland

De leerlingen krijgen nu eerst een OV-training waarbij ze met een begeleider oefenen op de route naar school of stage. Daarna kunnen ze zelf met de bus. Ze hoeven dan niet meer gehaald en gebracht te worden door taxibusjes. ‘In ons onderwijs staat de eigenwaarde en de zelfstandigheid van de leerling centraal, deze oefenpassen sluiten daar perfect bij aan’, vindt Cornelis Kappe.

De leerlingen ontvingen de passen met veel enthousiasme. Leerkracht Tea Klompstra vertelt: ‘We gaan de passen gebruiken als onderdeel van ons lesprogramma en voor vervoer naar stagebedrijven, en natuurlijk voor lessen OV.’ Door deze passen kunnen de leerlingen tijdens hun schooltijd regelmatig blijven oefenen met het OV. Zo werken we samen aan jouw toekomst!